Wytrawne tosty francuskie z serem cheddar

Przepis na 4 tosty

Składniki:

  • 4 kromki chleba razowego
  • 4 plastry sera Dublin Dairy Cheddar Red
  • 2 jajka
  • 3 łyżki mleka
  • masło Dublin Dairy
  • sól, pieprz

Dodatkowo:

  • 4 jajka
  • rukola
  • rzodkiewka
  • szczypiorek
  • kilka pomidorów koktajlowych
  • grubo mielony pieprz i sól

Sposób przygotowania:

Jajka wbić do miski, dodać mleko, sól i pieprz, roztrzepać. Rozgrzać patelnię z masłem.

Chleb obtoczyć z dwóch stron w jajku i mleku, następnie od razu smażyć na niedużym ogniu. Przełożyć na drugą stronę, ułożyć plaster sera cheddar Dublin Dairy i podsmażać pod przykryciem, aż ser się roztopi. W międzyczasie na oddzielnej patelni smażyć jajko sadzone i boczek. Na usmażonych tostach ułożyć rukolę, rzodkiewkę, pomidorki, plastry boczku i jako sadzone. Posypać szczypiorkiem.

Smacznego!

Autorka przepisu @cytrynowa.babeczka