Maślane tosty z sezonowymi owocami

Składniki:

  • 4 kromki chałki
  • Masło irlandzkie Dublin Dairy
  • 1 szklanka malin
  • 1 szklanka jeżyn (lub inne owoce według preferencji)
  • Słodka śmietana do podania
  • Cukier puder (opcjonalnie)

Sposób przygotowania:

Rozgrzać patelnię na średnim ogniu.

Rozsmarować irlandzkie masło Dublin Dairy na obu stronach każdej kromki chałki.

Umieścić kromki chałki na rozgrzanej patelni i smażyć z obu stron, aż staną się złociste i chrupiące.

Gdy kromki chałki są gotowe, przełożyć je na talerz.

Na tę samą patelnię dodać maliny i jeżyny (lub inne owoce) i smażyć przez kilka minut, mieszając od czasu do czasu, aż owoce zmiękną i puszczą sok. Nałożyć owoce równomiernie na kromki chałki, a na wierzch każdego tosta dodać odrobinę słodkiej śmietany.

Dla zwiększenia słodyczy można posypać tosty cukrem pudrem przed podaniem.

Podawać natychmiast i delektować się pysznymi tostami na ciepło z owocami i śmietaną!

Smacznego!